African black pepper

I lager.

35 SEKAfrican black pepper:  Ursprunglig Elfenbenskusten.

Afrikans svart peppar har många goda effekter på hälsan och används väldigt mycket i hela världen. Den innehåller mycket  antioxidanter vilket är bra för hälsan.

Egenskaper: 

Svart peppan är Anti-fungal, , antibakteriell, antiinflammatorisk och reglerar leversjukdomar, dysenteri, febersmärtor, insektsbett, bronkit, influensa. Den hjälper till att lindra astma, reumatism, magont och förstoppning

ryggsmärta, lindra kräkningar, bra mot vaginal herpes, mycket bra vid smärtsam menstruation. Alltså en mycket god smärtstillande medel och kan användas under smärtsamma perioder.

Användning:

För all smärtsproblamatik ta 10-20 g krossa de för mer saftigare annars kan användas så som det är. Koka upp med 1L vatten under ca 10 minuter, låt den svalna och drick infusionen. Den smaker stark och mint. Kan även användas till matlagning som krydda.

För en effektivare njuta kombinerar med djeka löv, kombinationen är mycket bra för rengöring av livmodern efter forlossning, stimulering av libido. I västra afrika speciell Elfenbenskusten används denna kombination för att upprätthålla kvinnligt könsorgan och hålla det rent och frisk. Det används även för lavemang i Elfenbenskusten.

För mer tips om användning och ladysecret, går med vår facebook grupp facebook. Obs! enbart för kvinnor.

Nedan kan ni läsa mer om antioxidanter och vetenskaplig fynd om afrikansk svart peppar.

Antioxidanter är föreningar som produceras i kropp och finns även i livsmedel. De hjälper till att skydda våra  celler från skador orsakade av potentiellt skadliga molekyler som kallas fria radikaler.

När fria radikaler ackumuleras kan de orsaka ett tillstånd som kallas oxidativ stress. Detta kan skada ditt DNA och andra viktiga strukturer i dina celler.

Tyvärr kan kronisk oxidativ stress öka risken för kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och cancer (1Pålitlig källa) för mer info om oxidanter.  Läs mer om vetenskaplig fynd om afrikans svart peppar här pubmed

Läs också 11 vetenskpligt stödda hälsofördelar med svartpeppar healthline