Shea butter/Shea smör-beurre de karité

I lager.

20 SEKSheasmör har många egenskaper tack vare vitaminerna A, E, F. Ursprungligt Elfenbenskusten.

Beskrivning:

Sheaträdet växer i västra afrika . Sheasmöret är ett vegetabliskt fett med vit/gulaktig färg, pressas ur sheanötter. Det är en riktig källa  för mättade fettsyror med ett högt innehåll av vitamin A , E och F vilka fungerar som antioxidanter.

Det används i västra afrika som skönhetsprodukt och matlagningsolja, även för naturliga medicinering. Sheasmöret används som bas i flera skönhetsprodukter i hela världen i nuläge, du hittar sheasmörs spår i hårvård-och hudvårdsprodukter. 

Sheasmör är lätt att använda och absorberas lätt i huden, det kan smälta vid höga temperaturer men påverkar inte dess egenskaper. Vårt sheasmör är helt rent och naturlig utan några tillsatser därför kan även användas till matlagning.


Egenskaper: 

Det är fuktgivande, föryngrande, försköna, anti-rynkor tacke vare vitaminerna A, E och F.

Vitamin A och E har återfuktande egenskaper för huden och förhindra fina linjer och rynkor. Behandlar skadad hud och eliminera utslag, brännskador, fläckar och torrhet.

Vitamin F också återfukta huden och är även en skyddande, läkande faktor mot sol och vind skador, samt förebyggande mot allt som kan skada huden.

I västra afrika/Elfenbenskusten används sheasmöret under graviditet för att förebygga hudbrustning och ärr samt öka hudens elasticitet. Det är även bevisat att sheasmöret bekämpa psoriasis, eksem och andra hudåkommor som orsakar klåda och irritation.

Användning:

Till huden: eftersom sheasmöret är mycket fett då räcker det med ett litet klick som du gnider i handflattan och smörja dig med som alla andra hudkräm på hela kroppen. Det spelar ingen roll hur många ggr man smörja sig med. Alla kan smörja sig med sheasmöret även nyfödda barn, det kommer skydda din lilla bebis hud mot all föroreningar. I Elfenbenskuskten används det från bebis första dagen tillsvidare.

Till håret: kan användas som inpackning det ger ditt hår extra skydd och lyster. Ta ett lagom klick för att smörja håret med och ta mer efter  behöv så håret inte bli för fett. Det mjukgör håret vid kamning eller vad man än vill göra med håret.

Till massage: har du haft en hel och trött arbetsdag, orkar inte kroppen mer och du är hel slut? ingen fara så länge du har sheasmöret. Det blir smidigare om du har någon som kan massera dig annars är det att smörja hela kroppen själv med riklig sheasmör, vänta några minuter och tar en varm dusch. Följ oss gärna på sociala medier för tips om hur best kan du använda sheasmöret  facebook,  instagram