Vetiver rötter/gongonlili

I lager.

40 SEKVetiver/gongonlili: ursprungligt Elfenbenskusten.

Beskrivning:

Först och främst måste du veta att det finns flera vetiver. Det finns i Asien och Afrika, men här  prata vi om afrikansk vetiver som är en mirakelväxt. Denna vetiver finns hos oss i Västafrika (Elfenbenskusten, Mali osv ... ) det är en naturligt användbar växt för kvinnors välbefinnande och spelar en viktig roll i kvinnors liv för den har så viktiga hälsofördelar.

"Denna växt vanligtvis kallas" gongolili " i Elfenbenskusten och det kan ha annat namn i andra länder, väldigt efterfrågad av ivorianska kvinnor och nästan alla som känner till dess fördelar i hela Västafrika.

Vetiver är en värdefull tillgång för kvinnors hälsa, eftersom det naturligt avger en god lukt på dem som konsumerar det.

Egenskaper

 Vetiver rötter har desinfektions-och antiseptiska egenskaper. Den rengör livmodern från all föroreningar och läcker  inre sår efter förlossningen. Den lugna och lindra smärtsamma perioder. Den rengör magen och ger god andedräkt och främja illaluktande urin, du kommer känna doften när du gå på tåa. Den är också stimulerande.

Den förebygger och läcker urinvägs- och vaginalinfektioner. Den tar bort illaluktande vit urladdning och klåda, fuktar slidan, särskilt kvinnor som närmar sig klimakteriet.

Den är ett måste i kvinnors vardag och nästan alla gifta västra afrikanska kvinnor har vetiver i sitt kök,  kanske inte de som inte känner till eller slarvar med kulturen annars alla använder denna.

I byar används dess antibakteriella verkan för att eliminera patogener från vattnet och den används också för att behandla infekterade sår samt främja dess läkning.

Användning:

Användningsmetoden beror dock på personen, eftersom vissa lägger några rotstammar i vattenflaska och dricker det som som vanligt vatten. Andra också kokar upp några rotstammar i tio minuter i vatten och konsumerar det ljummet. Att ha det i vattenflaska är mer praktisk. Men för mer saftigare och effekt är det bättre och kokar upp det. För detta tar du bara 1-2 rotstammar lägg i 1L vatten och kokor upp i 10-15 minuter, låt infusionen svalna något och drick. Du kan också göra din intima bad med det ljummet infusionen eller ett sitzbad genom att låta ångan från detta avkok tränga in i slidan under personlig hygien för att dra nytta av dess fördelar.

För sår: du tar några rötter av vetiver mixa det så du får ett pulver som appliceras på såret. Det desinficerar sår samtidigt som det främjar läkning. 

Slutligen, utan att glömma traditionen, idag har vetiver eller gongolili blivit en tradition nästan för alla västra afrikanska kvinnor som känner till dess effekt och särskilt för nya brudar under deras bröllop. Det är en nästan mirakelprodukt som genom sina stimulerande effekter skapar ett ögonblick av bindning för två.

Går gärna med vår grupp på facebook där lägger vi upp tips på hur bäst du kan använda dessa växter för att kunna njuta av ditt äktenskap/samliv. Obs! gruppen är enbart för kvinnor facebook